in

Anggota PGA M4ut Ditemb4k di Sempadan

Padang Besar – Dua anggota PGA ditemb4k ketika sedang bertugas di pos sempadan Malaysia-Thailand awal pagi tadi. Seorang daripada mereka M4ut dalam kejadian terbsebut.

Anggota PGA M4ut Ditemb4k

Kejadian yang berlaku kira-kira jam 3.10 pagi itu mer4gut ny4wa Koperal Baharuddin Ramli, 54 tahun yang sedang bertugas bersama-sama dengan seorang lagi anggota PGA, Koperal Norihan A/L Tari, 39 tahun yang mengalami ced3ra p4rah.

Anggota PGA
Tugas mengawal sempadan tidak dinafikan mempunyai r!siko yang tinggi. Foto: fb PDRM

Maya4t mangsa telah dibawa ke Hospital Tuanku Fauziah (HTF) di Kangar manakala anggota yang ced3ra kini dirawat di hospital yang mana. Menurut H-Metro keadaannya dilap0rkan krit!kal.

Komander PGA Briged Utara, Senior Asisten Komisioner Abdul Ghani Mohamad Ji yang dihubungi, mengesahkan kej4dian dan memaklumkan akan memberi maklumat lanjut selepas siasatan.

Difahamkan juga Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador dalam perjalanan ke Perlis bagi melawat m4ngsa dan meninjau keadaan semasa.

Baca – Pelajar Kena 3 Bulan Langg4r Polis Trafik Ketika Bertugas

Amatlah sedih bila kita dengar berita sebegini di mana mereka yang bertugas sebaik-baiknya menjaga keselamatan negara terk0rban. Sedangkan ada pihak lain pula dengan mudah meloloskan sempadan hanya dengan upah lumayan.

Written by Admin

Saya orang biasa sahaja namun berminat dalam bidang penulisan. Hanya menulis jika ada kelapangan.

Hafizul Hakim

Hafizul Hakim Terima Tawaran Lumayan

MiG-29

Pemuda Ini Beli MiG-29 Sebagai Jet Peribadi. Gempak Habis!