in ,

Anggota Polis Wanita Terkena Temb4kan di Bukit Kayu Hitam

polis wanita

Hari ini berlaku lagi anggota polis dilaporkan terkena temb4kan. Dalam kejadian pada hari ini seorang konstabel polis wanita mengalami kecederaan akibat terkena temb4kan tanpa sengaja oleh anggota polis lain yang juga rakan setugasnya.

Polis Wanita Tertemb4k Tanpa Sengaja

My Metro melap0rkan anggota polis berkenaan mengalami kecederaan di jari kelingking kaki kirinya. Anggota yang melepaskan temb4kan tanpa sengaja itu merupakan rakan sejawatnya yang juga anggota polis wanita yang berusia 25 tahun.

Menurut Ketua Polis Daerah Kubang Pasu, Superintendan Mohd Ismail Ibrahim, kejadian berkenaan dipercayai berlaku sekitar jam 1.50 tengah hari tadi di kaunter Kompleks Imigresen, Kastam dan Kuarantin Keselamatan (ICQS) di Bukit Kayu Hitam.

Mohd Ismail berkata, siasatan awal mendapati kejadian berlaku ketika anggota polis wanita terbabit dikatakan terlepas satu das tembakan tanpa sengaja ketika melakukan pemeriksaan mengosongkan senjata.

Pada masa yang sama, rakan setugasnya yang berusia 31 tahun itu sedang berada di kaunter aduan kira-kira tiga meter dihadapannya.

“Sewaktu kejadian, mangsa berada di hadapan rakannya kira-kira tiga meter,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Mohd Ismail berkata dalam satu kenyataan hari ini, selepas terkena temb4kan itu, m4ngsa di hantar ke Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) di Alor Setar untuk menerima rawatan lanjut.

Beliau berkata, keadaan mangsa setakat ini adalah dilap0rkan dalam keadaan stabil dan hanya mengalami kecederaan di jari kelingking kaki kiri.

Walaupun melibatkan kes dalaman pasukan polis, “Kes disiasat mengikut Seksyen 37 4kta Senj4ta 1960”.

Baca – Lagi Anggota PGA di Temb4k di Sempadan Malaysia Thailand

Semoga pasukan keselamatan kita terhindar dari segala bah4ya ketika mereka menjalankan tugas.

Written by Admin

Saya orang biasa sahaja namun berminat dalam bidang penulisan. Hanya menulis jika ada kelapangan.

Lee Tuck

Lee Tuck Sah Sertai Pahang Bagi Musim 2021

kanak-kanak

Kanak-Kanak 4 Tahun M4ut Dicampak Keluar Dari Tingkat 4