in , ,

Mudahnya Benteras Lipas Dalam Kereta Dengan 3 Bahan Ini Saja

Siapa yang dalam keretanya tiada lipas, kira sangat bertuah. Mungkin dia tidak pernah membeli makanan di pasar atau makan di dalam kereta. Rasa-rasa tipulah kelau tiada lipas kan. Terutama anak-anak lipas. Bagi mereka yang ada anak, sudah tentu akan makan dalam kereta dan pasti ada sisa yang tertinggal. Anda tentu pening macam mana nak benteras lipas dalam kereta anda.

Bahaya juga jika ada lipas dalam kereta kita. Bayangkan kita sedang memandu tiba-tiba lipas masuk dalam kain atau kaki seluar. Mau tertekan pedal minyak atau brek. Tentu bahaya bukan sebab ia akan mendatangkan suasana panik kepada kita. Mungkin anda pernah alami situasi begitu. Macamana perasaan anda ye?

Cara Benteras Lipas Dalam Kereta

hapus lipas dalam kereta
Kadang lipas ni nakal sangat, sampai ke stereng dia meronda

Kami ada tips bagaimana untuk memerangkap lipas yang membiak di dalam kereta anda. Seorang pengguna Facebook yang dikenali sebagai Abuyat Sakoora telah kongsikan tips bagaimana dia memerangkap dan hapuskan lipas-lipas dalam keretanya dengan mudah sekali.

Katanya selepas ini tiada lagi lipas berkeliaran di stereng kereta, tempat duduk dan juga alas kaki. Jika kereta anda mempunyai banyak lipas, apa salahnya cuba kaedah ini. Mana tahu selepas itu tiada lagi serangga itu.

Bahan-Bahan Yang Diperlukan

Bahan Yang Diperlukan pun sangatlah mudah di perolehi. Ada di dalam rumah anda pun iaitu:

Sedikit Marjerin, minyak masak yang sudah digunakan (terpakai), susu pekat manis dan bekas seperti loyang dan lain-lain bekas.

Cara Penyediaan:

Masukkan semua bahan-bahan di atas ke dalam satu bekas. Kemudian hanya diletakkan di dalam kereta anda semalaman. Mudah saja bukan.

cara hapus lipas
Inilah hasilnya menggunakan cara seperti yang ditunjukkan

Kemudian sabar sikit. Nantikan hasilnya keesokan hari. Jika kereta anda mempunyai banyak lipas, lihat saja hasilnya. Selamat mencuba. Semoga lepas ni anda memandu dengan lebih baik tanpa perlu risau lagi.

Baca Juga – Petua Untuk Halau Tikus Yang Berkesan

Jangan lupa kongsikan cara benteras lipas ini kepada kawan-kawan anda yang mempunyai masalah tersebut. Layari juga page kami di Suka Viral. Terima kasih kerana membaca.

Written by Admin

Saya orang biasa yang ada perlindungan takaful dan insurans. Suka travel seperti orang lain. Pernah naik flight untuk travel seperti Air Asia, Malindo, Malaysia Airlines dan Fire Fly. Nak cuba juga naik Scoot, Singapore Airlines, Qantas, Thai Airways, British dan sebagainya namun belum ada rezeki. Selain nasi sebagai makanan utama suka juga makan KFC, Mc Donalds dan sesekali Burger Kings. Minat bermain forex tapi tak pandai. Mempunyai akaun simpanan seperti Maybank, CIMB Bank, Hong Leong Bank dan AmBank tetapi duit belum tentu ada. Membeli belah dengan kemudahan kad debit. Tak pernah cuba kad kredit atau lain-lain kad.

7 Amalan Zikir Pembuka Rezeki Amalan Rasulullah Yang Sangat Mustajab

Benarkah Suami Isteri Kerap Naik Motor Bersama Lebih Bahagia?