in ,

Cara Buat Lampu Menggunakan Air Suam dan Garam

Cipta Lampu Menggunakan Garam

Tentu ada yang kata pelik atau mengarut apabila terbaca tajuk artikel ini. Manakan tidak pelik jika tajuknya adalah cara buat lampu guna garam dan air suam.

Mungkin cara ini dapat menjimatkan tenaga elektrik dan mengurangkan kadar bayaran bil anda. Manakan tidak jimat kalau hanya dengan menggunakan segelas air suam dan dia sudu garam mampu memberi cahaya kepada kediaman anda.

lampu garam
Lampu daripada garam dan air suam

Ia juga sebagai idea bagus jika kita berkhemah samada di tepi pandai, ketika mendaki gunung dan sebagainya. Manakan tidak, kita hanya perlu bawa bahan-bahannya yang ringan dan murah ke tempat-tempat yang ingin kita bermalam.

Tahukah anda siapa yang kreatif dan inovatif sehingga mampu mengetengahkan idea ini? Kadang-kadang orang-orang yang kurang berkemampuan mempunyai idea yang pelik-pelik tetapi sangat berguna. Asalkan ianya mampu memperolehi kehendak mereka dengan lebih penjimatan.

Dua daripada tiga bersaudara yang mencipta lampu tersebut

Mari sama-sama kita ikuti cara-cara bagaimana membuat lampu hanya menggunakan garam dan air suam sehingga mampu menerangi kegelapan malam. video yang dipaparkan menunjukkan langkah-langkah penyediaannya dari awal sehingga lampu berjaya dinyalakan.

TONTON VIDEO TUTORIAL:

Anda semua nampak bukan? Tidak susah pun kalau kita kreatif dan mempunyai sedikit pengetahuan. Individu yang mencipta lampu hanya dengan menggunakan garam dan air suam ini adalah terdiri daripada tiga bersaudara dari negara jiran kita iaitu Filipina.

Kalau begini, kira juga wajib mencubanya.

Untuk pengetahuan anda, mereka juga telah memenangi berbagai anugerah di peringkat antarabangsa selepas kejayaan mereka mencipta lampu itu yang dikhabarkan mampu bertahan dan menerangi kegelapan malam selama 8 jam. Ianya pasti menjimatkan elektrik jika kita mempunyai kehendak untuk berbuat demikian.

LAGI VIDEO:

Sumber: Media Maklumat

Written by Admin

Saya lelaki biasa yang ada perlindungan takaful dan insurans. Suka travel seperti orang lain. Pernah naik flight untuk travel seperti Air Asia, Malindo, Malaysia Airlines, Fire Fly, Scoot, Singapore Airlines, Qantas, Thai Airways, British dan sebagainya. Makan juga nasi, KFC, Mc Donalds, Burger Kings. Minat forex tapi tak pandai. Sikit duit dalam simpanan akaun di Maybank, CIMB Bank, Hong Leong Bank dan AmBank. Membeli belah dengan kemudahan AEON Cards.

kebocoran minyak power stereng

Tanda Minyak Power Stereng Bocor Atau Kering

Resipi Char Koay Teow

Resepi Char Kuey Teow Sedap, Power dan Berapi!