in , ,

Kanak-Kanak 4 Tahun M4ut Dicampak Keluar Dari Tingkat 4

kanak-kanak

Seorang kanak-kanak lelaki berusia empat tahun m4ut apabila dipercayai dicampak keluar dari tingkat empat apartment di Danau Kota, di Kuala Lumpur hari ini.

Pelakunya ada seorang warga Nigeria yang berusia 42 tahun. Menurut Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Senior Asisten Komisioner Nik Ros Azhan Nik Abd Hamid, pihak polis menerima panggilan berhubung kejadian pada 8 pagi tadi.

Kanak-Kanak Malang Jadi Mangsa

Siasatan awal polis mendapati, ketika kejadian, svspek cuba mer0g0l salah seorang anak tirinya yang sedang tidur di ruang tamu namun cuba dihalang oleh isteri dan anak-anak yang lain.

Nik Ros Azhan berkata, Anak tiri mangsa berusia 19 hingga 29 tahun itu cuba menghalang svspek. Berang dengan tindakan anak-anak tirinya itu menyebabkan svspek mengamvk dan memvkul serta menghent4k kesemua m4ngsa yang ada di dalam rumah berkenaan.

Isteri dan anak-anak cuba untuk menyelamatkan diri dan keluar dari rumah untuk dapatkan bantuan jiran dan pengawal keselamatan.

“Melihat m4ngsa menjerit dan meminta tolong svspek kemudian mengangkat m4ngsa, membawanya ke tingkap luar bilik utama dan mencampak keluar hingga jatuh ke bawah.

Svspek tidak dapat melarikan diri kerana turut mengalami keceder4an

Dalam masa yang sama svspek juga turut bertindak melompat keluar melalui tingkap yang sama menyebabkan dia ced3ra dan tidak dapat melarikan diri. Svspek telah ditangkap oleh pengawal keselamatan dan orang awam sebelum diserahkan kepada polis.

Svspek dan mangsa dibawa ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk rawatan. Svspek juga ditahan bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 302 K4nun Kes3ksaan.

Sumber: My Metro

Saksi Kejadian Menceritakan Apa Yang Berlaku

Menurut saksi kejadian, Idayu Ismail, 24, dia melihat svspek membaling telefon pintar terlebih dahulu sebelum menc4mpak kanak-kanak lelaki yang berusia empat tahun dari kediamannya di tingkat empat.

Saksi kejadian ketika menceritakan kepada wartawan. Foto: TV Metro

Idayu adalah saksi kejadian yang turut sama membantu menyelamatkan seorang wanita daripada dipukul svspek. Menceritakan kejadian, ketika ditemubual oleh wartawan, Idayu memberitahu pada 7.40 pagi, dia terdengar bunyi bising dari tingkat atas kediamannya itu.

Idayu berkata selepas itu dia melihat jirannya menarik ibunya dalam keadaan berlumvran d4rah dan dalam keadaan berb0gel di tangga hadapan rumahnya. Idayu dan keluarga membantu wanita itu dengan memberinya pakaian dan selimut.

Tidak lama kemudian dia melihat svspek yang juga dalam keadaan b0gel membaling telefon pintar dari tingkat atas. Selepas itu svspek mencampak kanak-kanak lelaki berusia empat tahun ke bawah. Svspek juga turut terjun ke bawah dan turut ced3ra.

Written by Admin

Saya orang biasa sahaja namun berminat dalam bidang penulisan. Hanya menulis jika ada kelapangan.

polis wanita

Anggota Polis Wanita Terkena Temb4kan di Bukit Kayu Hitam

Pengetua Pula Disyaki R0gol Pelajar