in

Anak AR Badul, Mejar Mohd Zahir Maut Semasa Demonstrasi

Anak AR Badul M4ut
Foto - Sinar Harian

Anak kepada pelakon dan pelawak terkenal AR Badul, Mejar Mohd Zahir Armaya, 36 tahun disahkan meninggal dvnia pagi tadi di Hospital Queen Elizabeth, Kota Kinabalu selepas terlibat dalam kemalangan.

Beliau tertembak ketika melakukan demonstrasi sempena pelancaran Divisyen Kelima Infantri Malaysia dan Briged ke-13 Infantri Malaysia di Kem Lok Kawi, Kota Kinabalu.

Mejar Mohd Zahir Terkorban Semasa Demonstrasi

Mangsa yang cedera dibawa ke Hospital Queen Elizabeth, Kota Kinabalu, sebelum disahkan meninggal dvnia.

Mejar Mohd Zahir
Allahyarham Mej Mohd Zahir

Menurut Sinar Harian, sebelum ini satu rakaman video tular mengenai seorang pegawai tentera terkorban selepas terkena tembakan pada program demonstrasi tersebut.

Difahamkan mangsa meninggal selepas terkena tembakan daripada salah seorang peserta demonstrasi apabila tembakan yang dilepaskan tersasar dan pelvru menembusi belakang Allahyarham.

Difahamkan semasa insiden tersebut Mejar Mohd Zahir dan mereka yang terlibat mengenakan jaket kalis peluru. Namun Allah lebih mengetahui dan telah mengatur segalanya.

Untuk pengetahuan anda, Allahyarham pernah viral satu ketika dulu ketika mengalami kecederaan ringan semasa latihan penerjunan udara menggunakan payung terjun.

Difahamkan Allahyarham juga pernah bertugas di Lebanon dengan Malcon 1, suatu ketika dahulu.

Semoga Allahyarham ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Takziah buat keluarga mangsa.

Baca Juga – Tanda-Tanda Malaikat Izrail Ingin Menjemput Kita Pulang

Written by Admin

Saya lelaki biasa yang ada perlindungan takaful dan insurans. Suka travel seperti orang lain. Pernah naik flight untuk travel seperti Air Asia, Malindo, Malaysia Airlines, Fire Fly, Scoot, Singapore Airlines, Qantas, Thai Airways, British dan sebagainya. Makan juga nasi, KFC, Mc Donalds, Burger Kings. Minat forex tapi tak pandai. Sikit duit dalam simpanan akaun di Maybank, CIMB Bank, Hong Leong Bank dan AmBank. Membeli belah dengan kemudahan AEON Cards.

Tetamu Majlis Kahwin Paling Bodoh, Tinggalkan Lampin Berisi Najis Dalam Pinggan

Harimau Malaya Naik Barracuda

Nasib Harimau Malaya, Walau Garang Terpaksa Naik Barracuda