in ,

Berstatus Muflis Atau Senarai Hitam Boleh Mohon BPN

muflis atau senarai hitam layak mohon bpn

Berstatus Muflis atau Senarai Hitam Boleh Mohon BPN. Kita semua maklum bahawa bayaran untuk Bantuan Prihatin Nasional akan dikreditkan secara berperingkat bermula hari ini 6 April 2020.

PERINGATAN!! Harus diingatkan bahawa urusan di kaunter BSN adalah terhad kerana Perintah Kawalan Pergerakan masih berkuatkuasa seperti biasa. jagalah jarak sisoal anda dan patuhilah arahan imi.

Jika anda tidak mematuhi perintah tersebut dikhuatiri duit yang anda dapat terpaksa dibayar dendan atau kompoun. Kan!

muflis layak mohon bpn
Rata-rata rakyat Malaysia bergembira dengan bantuan yang diberikan kerajaan.

MUFLIS ATAU SENARAI HITAM BOLEH MOHON BPN

Dalam pada itu, Kerajaan Prihatin terhadap pemohon Bantuan Prihatin Nasional yang berstatus muflis atau disenarai hitam. Berita baik kepada anda yang berstatus di atas bahawa anda juga layak untuk membuat permohonan.

Mohonlah secara biasa di htpps://bpn.hasil.gov.my bermula hari ini. Pembayaran akan dibuat secara tunai setelah permohonan anda diluluskan.

Kepada mereka yang BELUM mendaftar, anda boleh membuat PERMOHONAN BAHARU menerusi laman web rasmi LHDNM. Anda boleh klik pautannya di akhir artikel ini. Untuk makluman, sila buat permohonan secara online.

Baca  РCara Memohon Mohon Pembayaran One Off BPN

Berikut Adalah Kenyataan Media LHDNM

KAEDAH PEMBAYARAN

B40

1. Jika ada maklumat akaun pembayaran adalah secara kredit ke akaun anda.
2. Jika status bayaran adalah gagal kredit, bayaran akan dibuat secara tunai di Bank Simpanan Nasional.
3. Jika anda tiada akaun, bayaran akan dibuat secara tunai di BSN.

M40

1. Bayaran akan dibuat melalui akaun bank yang anda kemukakan dalam Borang Nyata Cukai Pendapatan (BNCP) terkini.
2. Bayaran akan dikreditkan ke dalam akaun bank ketua isi rumah.
3. Jika taksiran bersama dipilih semasa mengemukakan BNCP, bayaran akan dikreditkan ke akaun bank atas nama pembayar cukai yang ditaksir.

Penerima yang layak menerima BPN B40 dan M40 boleh mula membuat semakan status mulai 1 April 2020.

Pangkalan data Bantuan Prihatin Nasional berdasarkan senarai penerima BSH yang diluluskan (B40) dan senarai pembayar cukai pendapatan yang memenuhi kriteria ditetapkan (M40).

Anda boleh membuat permohonan atau semakan status di https://bpn.hasil.gov.my

Sumber: Group Telegram PRE PRIHATIN

Jangan lupa kongsikan berita baik ini mudah-mudahan mereka yang berkenaan (muflis dan senarai hitam) tahu bahawa mereka layak. Like dan Share @Sukaviral. Terima kasih.

Written by Admin

Saya orang biasa yang ada perlindungan takaful dan insurans. Suka travel seperti orang lain. Pernah naik flight untuk travel seperti Air Asia, Malindo, Malaysia Airlines dan Fire Fly. Nak cuba juga naik Scoot, Singapore Airlines, Qantas, Thai Airways, British dan sebagainya namun belum ada rezeki. Selain nasi sebagai makanan utama suka juga makan KFC, Mc Donalds dan sesekali Burger Kings. Minat bermain forex tapi tak pandai. Mempunyai akaun simpanan seperti Maybank, CIMB Bank, Hong Leong Bank dan AmBank tetapi duit belum tentu ada. Membeli belah dengan kemudahan kad debit. Tak pernah cuba kad kredit atau lain-lain kad.

homemade loaf bread

Jom Buat Homemade Loaf Bread Pula!

Amalan Agar Anak Tidak Warisi Kisah Silam Ibu bapa

5 Amalan Agar Anak Tidak Warisi Kisah Silam Ibu bapa Mereka Dahulu