in ,

Petua Taugeh Sentiasa Segar dan Rangup

Petua taugeh sentiasa segar

Taugeh merupakan cambahan daripada kacang hijau atau soya. Sayuran ini biasanya sinonim dicampur ketika memasak mi goreng, koetiaw goreng, bihun goreng dan ada yang diletakkan di dalam sup. Ada juga yang dijadikan sayuran yang dimakan bersama nasi samada digoreng, masak lemak atau masak kicap.

resepi taugeh
Min suka buat macam ni. Taugeh celur bersama kicap dan minyak bijan.

Taugeh cepat rosak jika tidak dijaga dengan baik. Ianya akan menjadi cepat hitam dan layu walau diletakkan di dalam peti sejuk. Bila dah layu dan hitam, nak makan pun dah tak sedap. Apakah petua taugeh sentiasa segar dan rangup?

Petua Taugeh Sentiasa Segar dan Rangup

petua agar taugeh kekal segar
Taugeh segar membuatkan makanan anda juga sedap

Menerusi satu perkongsian oleh Norhaniza Kamaruddin di dalam satu group facebook, beliau memberi petua bagaimana untuk membuatkan taugeh kekal segar dan rangup.

Petuanya muda sahaja iaitu hanya meletakkan di dalam bekas yang berair berserta dengan sekeping asam keping (asam gelugur). Kemudian simpan di dalam peti sejuk.

Katanya dia tidak percaya sebelum mencubanya dan terbukti menjadi.

Selamat mencuba. Semoga taugeh anda kekal segar.

Baca Juga – Cara Tanam Bawang Tanpa Tanah

Written by Admin

Saya orang biasa yang ada perlindungan takaful dan insurans. Suka travel seperti orang lain. Pernah naik flight untuk travel seperti Air Asia, Malindo, Malaysia Airlines dan Fire Fly. Nak cuba juga naik Scoot, Singapore Airlines, Qantas, Thai Airways, British dan sebagainya namun belum ada rezeki. Selain nasi sebagai makanan utama suka juga makan KFC, Mc Donalds dan sesekali Burger Kings. Minat bermain forex tapi tak pandai. Mempunyai akaun simpanan seperti Maybank, CIMB Bank, Hong Leong Bank dan AmBank tetapi duit belum tentu ada. Membeli belah dengan kemudahan kad debit. Tak pernah cuba kad kredit atau lain-lain kad.

Solat pada waktu malam

Solat Tahajjud dan Subuh Lewat

Kelebihan membaca surah al-insyirah

Kelebihan Membaca Surah Al Insyirah Sebagai Amalan Dalam Kehidupan Seharian. Subhanallah!