in ,

Temb4k Anggota PGA, 18 Lelaki Direm4n

pga

Susulan dua anggota PGA (Pasukan Gerakan Am) ditemb4k dalam kej4dian temb4k menemb4k di sempadan Malaysia Thailand semalam, seramai 18 lelaki warga Thailand dan tempatan telah berjaya ditahan.

18 Direm4n Susulan Temb4k Anggota PGA

Kini mereka dibenarkan ditahan rem4n oleh Mahkamah Majistret Kangar antara empat ke tujuh hari. Kesemua mereka disyaki terbabit dalam sera4ngan ke atas anggota PGA di Padang Besar.

Perintah rem4n telah dikeluarkan oleh Pendaftar Mahkamah Kangar, Monica Joseph Gaisah selepas mendapat permohonan Polis bagi melakukan siasatan lanjut, berhubung kej4dian terbabit.

Mereka yang direm4n adalah tiga lelaki warga Thailand dan 15 lelaki warga tempatan. Kesemua mereka ditahan dalam 0perasi yang dilakukan oleh pasukan Polis sejak pagi semalam.

Semalam negara digemparkan dengan berita seorang anggota PGA M4ut dan seorang lagi ced3ra p4rah apabila dis3rang oleh mereka yang disyaki peny3ludup.

Dalam kej4adian kira-kira jam 3.10 pagi itu, Koperal Baharuddin Ramli, 54, ma4ut selepas terkena dua das temb4kan di dada dan perut, manakala Koperal Norihan Tari, 39, pa4ah terkena temb4kan pada bahagian rusuk kanan.

Anggota PGA Maut
Jasad Mendiang Kpl Baharuddin Ramli tiba di tanah Perkvburan Orang Asli Kampung Sungai Sampo, Jempol, Negeri Sembilan. Foto: Bernama

Baca РAnggota PGA M4ut Ditemb4k di Sempadan Malaysia Thailand 

Menurut BERNAMA, jasad mendiang Koperal Baharuddin Ramli telah tiba di Tanah Perkuburan Orang Asli Kampung Sungai Sampo, Jempol, Negeri Sembilan pada 12 tengah hari untuk disemadikan.

Written by Admin

Saya orang biasa sahaja namun berminat dalam bidang penulisan. Hanya menulis jika ada kelapangan.

MiG-29

Pemuda Ini Beli MiG-29 Sebagai Jet Peribadi. Gempak Habis!

pga

Lagi anggota PGA ditemb4k di Sempadan Malaysia – Thailand